YOGA


HarmoniYoga

Välkommen till en yogaklass för dig där vi yogar med strävan efter en inre harmoni med utgångspunkt i hathayogan med inslag av andra yogaformer. Vi yogar i en lugn takt för att finna balans mellan kropp, sinne och själ. Passet avslutas med meditation och avslappning. Finns som kurs och drop in.

Senioryoga

Nybörjare- vi sitter på stol och yogar eller står på golvet med stolen som stöd. Vi riktar uppmärksamheten till andetaget. Fortsättning- vi yogar på stol, ståendes och nere på mattan. Andetaget är hela tiden med oss. Du som går denna kursen har med fördel yogat innan. Endast som kurs.

Yin Yoga

Yin Yoga är en meditativ och stillsam form av yoga där vi sitter eller ligger i olika positioner under en längre tid (3-5 minuter). Musklerna tillåts slappna av med hjälp av kuddar, block, gravitationen och kroppens egen tyngd. Ställen i våra kroppar vi sällan kommer åt stimuleras. När vi kommer in på djupet aktiverar vi bindväven samt ligament och leder. Vi kommer alltså åt fascian. Mindfulness är en viktig del i Yin Yogan eftersom vi vilar i positionerna i upp till 5 minuter. Vi tillåter oss att stanna upp i nuet och skapa ett mellanrum. Släppa på stress, prestation och alla måsten. Drop in och kurs.

Tonårsyoga

Tonårsyoga/ Yoga för tonåringar 14-19 år Kom precis som du är, va precis som du är! I yogan gör vi positioner där vi både tränar smidighet och styrka men framförallt får du träna på att släppa stress, oro och ångest eller bara lära dig att varva ner. När vi yogar tränar vi även på att släppa krav och prestationer. Vi utgår från hathayogan. Inga förkunskaper alls behövs. Jag som leder kursen heter Ida och har gått min utbildning yoga för tonåringar i Spanien. För mig är det viktigt att du känner dig välkommen och att vi tillsammans kan skapa en stämning där vi släpper all prestation och alla krav.